Een Travellerspoint blog

18-11-2014 Marrakech

Dag 9

Het plein Djemaa el-Fna is het hart van de stad; ‘s ochtends kun je er de meest kleurrijke markt van Marokko bezoeken, in de middag verandert het plein in een grote kermisattractie. Goochelaars, slangenbezweerders, waarzeggers en bedelaars mengen zich tussen de verkopers en bieden een fascinerend schouwspel. Dichtbij het plein staat de markante Koutoubia-moskee met een vierkante toren.
In het centrum van de stad zijn er ook vele soeks om je souvenirs te kopen. De soeks van Marrakech behoren tot de fascinerendste van de Maghreb. Ze zijn ingedeeld naar product en de naam van de soek vertelt je vaak al wat er verkocht wordt. Ze bevinden zich ten oosten en ten noorden van het plein Djemaa el-Fna. Je kunt er van alles vinden, van textiel en slippers tot sieraden. Buiten dit commerciële centrum kun je wat meer naar de buitenkant van de stad de ambachtslieden vinden.

Vandaag de stad bezocht op een manier die voor ons niet zo gewoon is: In de voormiddag met paard en koets, in de namiddag met Pop On/Off bus. Tussendoor, te voet, de markt en de Soek bezocht. Het weer is zomers: blauwe hemel, temperatuur ver boven de 20 °C. We hebben ook twee terrasjes gedaan van waar we een zicht hadden op de drukke bedrijvigheden die je hier overal kan aanschouwen: slangenbezweerders, fruitverkopers, narren met verklede apen, verkopers van allerlei rotzooi.
De avond afgesloten met een gezamenlijk dinertje waarbij we onze gidsen in de bloemetjes gezet hebben. De jongste onder ons, Thijs gaf een mooie speech waarin hij verwoorde wat wij allemaal tijdens deze reis ervaren hebben:
Wondermooie fietstochten onder leiding van onze uitstekende Nederlandse gids Henny.
Elke middag een lekkere lunch georganiseerd door de 4 Marokkaanse begeleiders en dat telkens op prachtige plekken.
De tamelijk grote groep van 10 Belgen en 10 Nederlanders presteerde uitzonderlijk op fietsgebied.

P1090914

P1090914

P1090138

P1090138

P1090129

P1090129

Onze vakantie zit er zo goed als op. Morgen avond zijn we weer thuis.

Geplaatst door Jan Van Acker 12:35 Gearchiveerd in Marokko

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

wat een prachtige reis hebben jullie gehad!
Wij hebben het gevolgd met horten en stoten want onze computer laat het afweten
Herwin heeft er gisteren wat aan geprutst en nu gaat het beter.
Ondertussen zullen jullie thuis zijn.
Geniet nog na van zoveel moois.
Tot gauw.
Herwin en Ingrid

door onghena

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint