Een Travellerspoint blog

10-11-2014 Amsterdam - Marrakech

Dag 1

16 °C

Met de Thalys van Antwerpen – Schiphol, een uurtje treinen, duur maar comfortabel. (2pers.€240 heen en terug, vergelijk met €67 voor een parking 10 dagen op de luchthaven)
Zowel trein als vliegtuig vertrokken stipt op tijd. We vliegen met Transavia (Boeing 737.800) De vlucht heen en terug kost voor 2 pers. €400. Bagage is extra te betalen (€20 per 15 Kg, drank of maaltijd niet gratis, stoel reservatie €16)
Ons vlucht: Parijs Nantes, Madrid, Sant Ander, Golf Van Biskaye,Tanger, Marrakech.
Nog 1,5 uur vliegen en we zijn er. De piloot meldt dat de temperatuur in Marrakech 16 °C bedraagt. We hopen dat het de komende dagen wat warmer wordt.
De zon is juist onder als we landen. In het hotel aangekomen worden we aan elkaar voorgesteld. Onze gids, een forse Hollandse geeft wat instructies waarna we enkele straten verder lekker Marokkaans gaan eten op een buitenterras. (couscous met kip en een fruitsap €10). Een van de Belgische deelnemers (Kathleen Huys van de radio) is jarig en dat wordt gevierd.
Het eten is lekker maar het wordt te koud om nog langer te blijven zitten. We sluiten de avond af met een bezoek aan de bekende markt van Marrakech.
Morgen volgt de eerste etappe : eerst 80km met de busjes en dan 20 km fietsen. Dat moet toch een makkie zijn ? Onze gids beweert nochtans dat de eerste dagen pittig zullen zijn ?
P1090652.jpg
Check-In
P1090665.jpg
Markt van Marrakech

Geplaatst door Jan Van Acker 16:21 Gearchiveerd in Afghanistan

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Met dank voor het reisverslag : dit is werkelijk de meest comfortabele manier van mee-reizen voor Jeroen ;-)
Tip : ik weet niet of de directe lijn met Schiphol nog bestaat maar de gewone Amsterdammer is meestal even efficiënt als de Thalys en veel goedkoper.
Nog veel fiets-plezier !
Jeroen en Birgit

door Jeroen en Birgit

Moet je ooit doen! Enkele medereizigers maken dankbaar gebruik van het busje.
Bedankt voor de trein tip. Anderzijds vinden we het een belevenis om op 1 uur tijd van Antw. naar Schiphol te treinen.

door Jan Van Acker

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint