Een Travellerspoint blog

11-11-2014 Marrakech - Imi n'Ifri

Dag 2

large_11MaroccoImmi.jpg

Programma van deze dag;
"We starten onze eerste fietstocht in Demnate, dat uitkijkt over een vallei met een olijvenplantage. Het traject van zo’n anderhalf uur brengt je naar de natuurlijke brug Imi n’Ifri, die deels is uitgesleten door de wadi. Als je in de kloof kijkt kun je het bijna niet voorstellen dat de waterstroom de veroorzaker is van zo een grote kloof. Er gaat een onverharde weg naar de bodem van het ravijn. Bij Imi n’Ifri overnachten we in een mooi gelegen riad."

Verslag
Om 6h30 op. Lekker ontbijt.
Onze gids gaf gisteren duidelijke instructies over wat wel of niet toegelaten fietskledij is in dit Moslimland: De knieën van de vrouwen moeten bedekt zijn! Zeker in de dorpen. (In Maleisië hebben wij ons daar destijds niets van aangetrokken. Wat wisten wij daar van?)
Rond 10h vertrekken met 3 busjes, 80 km door landbouwgebied : olijfbomen, akkerland, boeren die het land op een voor ons primitieve manier bewerken met paard en ploeg. S 'middags doen we een Picknick in een olijfboomgaard. De laatste 20 km doen we met de fiets.
De fietsen zijn van goede kwaliteit, de fietsrit is kort maar voor ons toch zwaar: voortdurend op en af door een prachtig okerkleurige landschap. De dorpen waar we door rijden zijn heel typisch, minder groezelig dan de dorpen in ZO Azië.
In de verte zien we het Atlasgebergte met besneeuwde toppen steeds dichterbij komen. Rond 17h komen we aan in een klein hotelletje bij Imni n'ifri nadat we een rivierkloof bezocht hebben. Zoals te verwachten was hebben de blote knieën geen problemen veroorzaakt

P1080718

P1080718

P1080785.jpgP1080775

P1080775

P1080776

P1080776

P1080777

P1080777

Geplaatst door Jan Van Acker 10:42

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

dat ziet er héél droog uit hé ;-)

door mireille

Hallo Chris en Jan,
Volgens mij is het daar warmer dan bij ons!
Maken jullie veel kilometers op een dag?
Ik wacht op jullie volgende reisverslag.
Jane

door Jane

Prachtige foto's van een al even prachtige reis en fietstrips.

door Jos Vandenberk

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint