Een Travellerspoint blog

15-11-20 Erfoud - Tazzarine - Agdz

Dag 6

sunny 25 °C

large_15MarokkoTazzarine.jpg
Via de N12 naar Tazarine

large_15bMarokkoAgdz.jpg
Richting W van Tazarinne naar Agdz (R108, N9)

De Jebel Sahro strekt zich uit over een afstand van meer dan 100 kilometer en wordt in het westen gescheiden door Draa-vallei van de anti-atlas. In de Jbel Sahro wonen de Aït Atta. Deze stam was in de 17e tot de 19e eeuw de belangrijkste stam van zuidelijk Marokko. Ze hebben nooit onder het gezag van de sultans gestaan en bleven als laatsten verzet bieden tegen de Fransen. We verlaten ons hotel en fietsen aan de voet van dit berggebied met op de achtergrond een prachtig uitzicht op de hoogste top Amalou n’Mansour. In dit verlaten stukje Marokko fietsen we van Alnif naar de oase van Tazzarine of Nkob.
De groene, soms beboste Draa-vallei is rijk aan kashba’s die veelal goed bewaard zijn gebleven. De prachtig versierde, rode lemen bouwwerken vervulden de rol van versterkte kastelen en boden zowel bescherming tegen de aanval van mensen en dieren als tegen de kou. De kashba’s variëren van vestingen tot ommuurde traditionele dorpen met grotendeels overdekte smalle straatjes. Sommige van de kashba’s zijn bewoond, bij andere herinnert allen de ruïne aan wat er ooit stond.
De eeuwenoude vallei is het leefgebied geweest van prehistorische krijgers. Dit bleek uit de rotstekeningen die zijn gevonden in de buurt van Tinzouline. We overnachten aan de rand van de Draa-vallei in Agdz, een plaatsje aan de rand van een palmbos.

Verslag
Deze voormiddag een 200 km richting Marrakech gereden met de busjes. Daarna 60 Km gefietst door mooie valleien. Net aangekomen in een leuk typisch hotel. Spijtig genoeg meldt een klant een ernstig probleem, de fabrikant kan pas de binnen een week komen...

P1090799

P1090799

P1090798

P1090798

P1090795

P1090795

P1090794

P1090794

Geplaatst door Jan Van Acker 10:10 Gearchiveerd in Marokko Tagged agdz

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Salam aleikum,

Het ziet er wondermooi uit. Veel plezier daar en groetjes aan iedereen.

Groetjes dries, mieke en de kindjes

door Jan Van Acker

Dag Chris en Jan
Met de foto's te zien hebben we al spijt dat we er niet bij zijn. Geniet nog van het mooie land en het aangenaam klimaat.
Seffens naar "Jazz in the sky". Tot woensdag.

Groetjes,
Sylvia, Guido
xxx

door Sylvia&Guido

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint