Een Travellerspoint blog

17-11-2014 Talioune - Tizi n'test - Marrakech

Dag 8

large_17aMarokkoTizi.jpg
Van Taliouine (rechrs onder) naar Tizi n'Test

large_17bMarokkoMarrakech.jpg
Richting N naar Marrakesh

Van af de Tizi n’Test-pas heb je een prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen van de Atlas en de Soussvallei. De weg is in de jaren dertig van de twintigste eeuw aangelegd door de Fransen. Hij slingert omhoog langs rode, soms bijna paarse rotsformaties. Vanaf de top van deze pas dalen we af naar Tinmail en Ouirgane dat in de zomermaanden voor veel bewoners uit Marrakech als kuuroord dient. In Tinmail vind je een moskee die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is het enige bouwwerk dat is blijven staan na de plundering en verwoesting van de stad door de Meriniden in 1276. De moskee is een van de weinige moskeeën in Marokko die toegankelijk zijn voor niet-Moslims. Uiteindelijk arriveren we vanuit Asni laat in de middag in Marrakech.

P1090098

P1090098

P1090082

P1090082

P1090078

P1090078

P1090065

P1090065

P1090060

P1090060

Vorige nacht gelogeerd in een erbarmelijk hotel, Er was ook geen WiFi. Mijn dagelijks verslag loopt achter.
We werden met de busjes hoog in het Atlasgebergte afgezet (2100m) Iedereen is moe van de drukke fietsdagen die we achter de rug hebben. Op de middag hebben we zoals gewoonlijk gepicknickt. Onze eetplaats was echter bezaaid met doornen zodat bijna iedereen een lekke band kreeg. Onze Marokkaanse begeleiders (de bandenplakkers) verloren hun humeur echter niet en hebben speciaal voor ons een dansdemonstatie (Marokkaanse buikdans) gegeven bij wijze van dank voor de ontvangen afscheidsfooi.
Onderweg hebben we ook nog een coöperatieve bezocht waar men Argan olie produceert.
De Argan notenboom (Niet te verplanten notenbomen die alleen in deze streek voorkomt en zich enkel op een natuurlijke wijze voortplant) de noten worden door de geiten uit de boom geplukt, opgegeten en later uitgepoept (ten minste de niet verteerde pitten). De harde pitten worden verzameld en opengebroken zodat men uiteindelijk uit de zachte kern de olie perst. Men gebruikt de olie voor alle doeleinden. Om te koken zowel als voor de cosmetica.
In totaal hebben we vandaag ongeveer 60km naar beneden gefietst (zalig)
Rond 18h30 met de busjes aangekomen in Marrakech.

Deze formule van reizen is ideaal. Onze Marokkaanse begeleiders kennen het gebied waar we doorgefietst zijn door en door en lieten ons de meest fietsvriendelijke en mooiste plekjes met de fiets doorkruisen. Te steile of te drukke wegen deden we met de busjes. Toch is dit soort fietsvakanties niet weggelegd voor iemand die zelden aan zijn conditie werkt.

Geplaatst door Jan Van Acker 3:36 Gearchiveerd in Marokko

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint